Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ellophatatlan bicaj?

A srácoknak talán sikerült ezt megoldani, az ötlet szerintem zseniális. Annak ellenére, hogy a projekt (Yerka projekt) még mindig a előkészítési szakaszban van, már most látszik, hogy erről az ötletről még sokat fogunk hallani. A dolog lényege, hogy az "Unstealable Bike" a saját vázát használja, mint a zárat. A "lakatolás" nagyon könnyű, mindössze 20 másodperc alatt elkészülhetünk vele. Az egyetlen módja, hogy a tolvaj ellopja, hogy nagy nehezen eltöri a zárat, ami meg ugye maga a keret is, így innentől kezdve meglehetősen nehezen tudná használni új szerzeményét. Zseniálisan egyszerű és okos, nem igaz?

2 Tovább

Szar az idő? Romantikázzunk!

Ha tehetnéd, te melyiket választanád? Nem lesz könnyű dönteni.

0 Tovább

Csodás limitált szériás Swarowski paci 1,88 millióért

A Swarovski bemutatta 2014-es kiadású exkluzív designer termékét, Black Stallion-t, a fekete csődört.
A kínai horoszkóp szerint a ló évében járunk, ez ihlette a luxus kristály készítőit is. 
A dizájner Heinz Tabertshofer, és szerinte a fekete csődör szimbolizálja nemességet, az erőt és a szabadságot. Tiszteletet parancsoló a maga sajátos formájával, a csiszolt fekete kristály és a carbon fantasztikusan mutat együtt. A talapzat orvosi acél és fekete gránit.
Biztos vagyok benne, hogy sok pasi szívesen tudna otthonában egy ilyet, amit meg tudok érteni. Ha nem probléma, hogy 8025 $ az ára és csak 888 számozott darab készült belőle. De az biztos, hogy gyönyörű!

0 Tovább

Szekrény 8,66 milliárd(!) forintért!

De előtte mutatok még drága bútorokat, berendezéseket. Vegyetek mély levegőt, és próbáljatok higgadtak maradni, de legalábbis emberek között nem hangosan káromkodni. Amúgy van közte olyan, ami legalább tetszik is. Egy biztos, hogy ezeket látva sokunknál átértékelődhet az "Ez a kanapé túl drága." kijelentés.

10. Northland hűtőszekrény - $ 11,000 (kb. 2,59 millió forint)
Ez még annyira nem veri ki a biztosítékot. Háztartási berendezések között azért nem olyan ritka az 1-2 milliós darab. De nem hiszem, hogy ilyennel vannak tele a békásmegyeri lakások. Mondanám, hogy remélem egyszer ez lesz, de szerintem max. 100 év múlva, ha akkor már nem ér csak 100 forintot. :) (jó, 100 év múlva már régiség lenne, de ezen most lendüljünk át) Amúgy állítólag (nekem sosem volt/lesz) a legjobb dolog a Northland hűtőkben és fagyasztókban, hogy testreszabhatók, hogy illeszkedjenek az otthoni berendezésekhez, passzoljon mint kesztyű kézre. Meg persze kiváló minőségű, szép design (nekem ez mondjuk nem tetszik) és rengeteg hely is van benne. Örülök, köszönöm!

9. Vividus matrac - $ 59,750 (14,1 millió forint)
Igen, ahogy mondjátok, ez már egy egész jó lakás/ház ára (persze helytől függően) Vajon tudnék benne nyugodtan aludni? Vagy azért forgolódnék, mert aggódnék, hogy jaj, nehogy baja legyen? Ha a koleszokat ilyenekkel szerelnék fel, akkor vajon tovább bírnák a strapát, mint a mostani ágyak? És a magyarázat az árra: A Vividus matracok csak a legjobb anyagokat tartalmazza, mint például a báránybőr, len, selyem, kasmír és kézi tűzött lószőr. Minden matrac 140 és 160 óra alatt készül el. 3,5-4 hét egy matrac??? Nem hatékonyak.

8. Archeo réz kád - $ 67,557 (15,9 millió forint)
Na, ez legalább tetszik. Az Archeo kád antik stílusú, és egyszerűen nem illik akármilyen házba. Elegáns, kifinomult és karakteres, tuti a fürdőszoba dísze lenne, a többi bútornak esélye sincs ott, hogy magára vonja a figyelmet. De honnan szerezzek most ehhez egy megfelelő házat???

7. Parnian recepció - $ 200,000 (47,2 millió forint)
Na, melyikőtök cégénél van ilyen a recepción? Inkább ne mondjátok meg, mert a NAV mindent lát. Parnian gyártmány amúgy, bár ez nekem semmit sem mond, de tuti én vagyok a hibás, mert már '77 óta gyártanak high-end bútorokat. Ennyi pénzért persze nem pont ilyet kell kérnünk, "testreszabják" nekünk. Hála égnek, mert ez ronda!


6. Arany sámli - 1,3 millió dollár (306,8 millió forint)
Haladunk a sorban. Igen, jól látjátok, ez bizony egy arany hokedli. Hogy minek? Azt nem tudom. Nálunk a konyhában tuti nem ilyen volt, mégis megfelelt. Egy kínai ékszerüzlet (a nevét nem tudom, Jiangsu tartományban van) gyártotta tömör aranyból. Hát ezért kerül ennyibe. Mondjuk nem egy nagy művészet egy aranytömb alá bepakolni négy másikat (ja, bocs, hatot). De legalább bazi drága.

5. Xten irodai szék - 1,5 millió dollár (354 millió forint)
Ha ilyen székben dolgozol, akkor csak úgy repül az idő! Észre sem veszed, és már nem is dolgozol. Persze, az egészség fontos, és különben is, minden cég azért töri magát, hogy a munkatársainak minél jobb legyen. Nosza, küldjétek el a beszerzésnek az igényeteket, hogy ti a mostani helyett már ilyen széket kértek! Amúgy szép, köszönhetően az Ares Line és a Pininfarina együttműködésének. Az Ares profi szakértő ülésekben, a Pinin meg szakértő design-ban. Ez lett a gyermekük. (hülye név egy gyereknek a Xten, nem?)

4. A lebegő ágy Janjaap Ruijssnaars munkája - $ 1.600.000 (377,6 millió forint)
Na, most már nem lesz probléma az ágy alatt kiporszívózni. De a gyereket ne hagyjátok a szobában szaladgálni, különben lefejezi magát. Hiába mágneses ágy, ami lebeg (Janjaap Ruijssnaars építész és a Bakker Magnetics - bakker, még egy hülye név - munkája) azért mégis csak ki kell kötni, különben a végén kirepülnénk a 236. emeletről, az meg milyen már. Nyugi, nem "szakad le" alattad, kb. 750 kilóra van hitelesítve.

3. Tufft asztalka - $ 4,6 millió (1,085 milliárd! forint)
Na, átléptük az 1 milliárdos határt. Kb. 1775-1776-ban készült, Thomas Tufft mester kezemunkája. Ezt a nevetségesen drága asztalt 1990-ben árverezték el, és 4.600.000 dollárt fizetett érte, akinek volt rá pénze. Biztosan megérte. Neki.

2. Dragons szék, Eileen Gray - 28,3 millió dollárt (6,678 milliárd forint)
Tudom, ízlések és pofonok. Én akkor inkább a pofont választom. Meg az árát. A Christie's aukciós ház adta el 2009-ben és egy Yves Saint Laurent és Pierre Bergé gyűjtemény része volt. Ez volt akkor a legdrágább 20. századi bútordarab.

1. Badminton szekrény (cabinet) - $ 36,7 millió (8,66 milliárd forint)
Elérkeztünk az utolsó darabhoz. Még saját Wikipedia oldala is van! Ez a világ legdrágább bútora. II. Hans-Adam Lichtenstein hercege vette meg ezt a 18. századi darabot 2004-ben. Még csak 19 éves volt akkor, de már átkozottul gazdag. Hat évig restaurálták és harminc szakértő dolgozott a kb. 3,6 méter magas szekrényen. Alapanyaga ébenfa, amit bronz és pietra dura díszítések egészítenek ki, s lapis, lazuli, agát, szicíliai vörös és zöld jáspis valamint kalcedon berakások tesznek teljessé. Egészségére.

0 Tovább

Föld alatti folyó, Xcaret Park

Hát ez isteni! Egészen csodás élmény lehet ebben a kristálytiszta vízű folyóban úszkálni, lubickolni. A mesteréges csatornák és a föld alatti részek is a Xcaret Park részét képezik a Yucatan-félszigeten, Mexikóban. Édesvízi patakok duzzadnak folyókká, melyek hol természetes medrükben, hol a Maják (és később itt élő emberek) által kialakított csatornákban folynak, és hosszú időn át sodortathatjuk magunkat, miközben megcsodálhatjuk a környék élővilágát is.

A parkban egyébként még sok egyéb program is várja a látogatókat, fesztiválok, mariachi bemutatók, korallzátony akvárium, pillangó pavilon, de a maja kultúrába, építészetbe is bepillanthatunk. Ezt nagyon szívesen megnézném!

0 Tovább

I LIKE THIS

blogavatar

Hangulatok, "ízek", konkrétumok, érdekességek.

Utolsó kommentek