Ha egyszer teheted, látogass meg belőlük minél többet.

1. Glowworm Caves, Új-Zéland.

A barlang neve Glowworm. Nem, ezek a csillogó falak és a mennyezet nem az éjszakai égbolt, és nem is valamilyen vegyi anyag, ezek csak szentjánosbogarak.

2. Jeita Grotto, Libanon

Ez a barlang a természet egyik csodája. Igazából két különálló, de egymással összeköttetésben lévő cseppkő barlang. Az alsó barlangban hajótúrák is vannak, míg a felső barlangban sétálni lehet.

3. Wisteria alagút, Japán

Lélegzetelállító! A Kawachi Fuji Garden Kitakyushuban, Japánban található és április-májusban a legjobb ide látogatni. Szóval idén már lecsúsztunk róla, de jövőre már be lehet tervezni.

4. Kristály barlang, Mexikó

Ez a lenyűgöző barlang 980 méter mélyen fekszik a Chihuahua sivatagban. Ebben a barlangban a föld legnagyobb és legszebb kristályai találhatóak meg. A legnagyobb közülük 39 méter hosszú és 55 tonna! Sajnos csak körülményesen látogatható, egy személy a barlangban csak kb. tíz percig maradhat (a levegő miatt), kivéve a megfelelő felszereléssel.

5. Zhangye Danxia, Kína

Bármennyire is úgy tűnik, hogy ez a hely nem létezik, a helyzet az, hogy ez valóban megtalálható Kínában! Ez a csodálatos természeti jelenség a homokkőnek és a különböző ásványi anyagok kombinációjának köszönhető, és kb. 24 millió éves. Káprázatos!